Lembah Kerian Lembah Meriah

Roger-roger....haaaa.....

sekarang kerianV38 pon dah ada blog sendiri....heheheh..sempoi la...
tujuan blog nie di wujudkan adalah untuk merapatkan lagi hubungan antara rakan-rakan Radio Amator di kerianV38 agar lebih meriah di masa akan datang......

Diharap dengan wujudnya blog ini..rakan-rakan Radio Amator di seluruh malaysia kan dapat mengetahui aktiviti-aktiviti yang di lakukan oleh rakan-rakan Radio Amator di v38 ini....

Akhir kata..majulah komuniti v38 untuk semua.

Ahad, Mei 08, 2011

Contact..Assalamulaikum

Ahli jawatan kuasa v38(kerian) 2011/2012

penasihat:9m2rr(pak rahim)
pengerusi: 9w2ezr(abg kamal)
naib pengerusi: 9w2cse(chot)
setiausaha:9w2ies(sanusi)
naib setiausaha:9w2hik(cikgu amran)
bendahari:9w2pus(pak su)
naib bendahari:9w2iia(pak nordin)
ajk :9w2ocy(rozie)
:9w2ph(bang fuad)
:9w2ixi(bang sharil)
:9m2mgl(bang man)
:9w2myr(cikgu amin)

penyelia pancar ulang local(9m4rbp) :9w2iia (pak nordin)

tahniah diucapkan kepada yang dilantik,dan berharap dapat memajukan lagi komuniti v38 kerian

Jumaat, Disember 17, 2010

AL-FATIHAH...

Salam takziah buat seluruh keluarga Allahyarham Azron Fadzri (9W2SLT / PR AFS / SC3SCX) telah kembali kerahmatullah lebih kurang jam 17:30hrs 16/12/2010 di Hospital Serdang. Pengebumian jenazah akan dilakukan pada malam ini di TPI Taman Cuepecs, Batu 9 Cheras. Semoga diampunkan segala dosa2nya, diterima... amalannya dan dihimpunkan bersama2 org yg soleh. AL-FATIHAH.

Khamis, Disember 16, 2010

"EYEBALL" & "FAMILY DAY" ANJURAN KOMUNITI RADIO AMATUR KERIAN

Salam sejahtera semua...baru2 ini Komuniti KerianV38 telah mengadakan perbincangan bg merancang aktiviti penutup 2010 dan kata sepakat telah dicapai untuk menganjurkan "Super Eyeball" (mega eyeball dh slalu sgt kita dengar..hehe) dan Hari keluarga Pengendali Radio Amatur terbuka untuk semua penggemar2 hobi komunikasi ini....2 pertemuan telah diadakan dan keputusan telah dicapai untuk menjadikan acara ini realiti di tempat dan masa yang tertera dibawah:

Tarikh: 31 Disember 2010 (malam) & 1 Januari 2011(pagi)

Bertempat di: Ampang Jajar, Nibong Tebal..berdekatan dengan USM TransKerian

Pelbagai acara telah dirancang antaranya eyeball rakan2 Ham pada sebelah malam 31hb Disember dan sedikit kudapan disediakan untuk tetamu yang hadir..pada malam tersebut juga penganjur akan berkhemah dilokasi jadi sekiranya ada rakan2 yg ingin turut serta bermalam disana boleh membawa kelengkapan sendiri..boleh memancing udang galah yg terkenal saiz XXL di sungai Kerian..hehe...turut disediakan juga set karaoke bg rakan2 yg gemar menyumbangkan lagu semasa eyeball tersebut berlansung (CD kalau bleh bwk sendiri kerna koleksi lagu yg ada tak bnyak)..pendafataran bermula pada jam 4.00 ptg sehingga acara bermula pada jam 8.00 malam..
Pada sebelah pagi pula acara untuk Ham dan Keluarga bermula pada jam 7.30 pagi..senamrobik katanya..hehe..kalau berminat bleh la turut serta..ada poco2..Acara sukaneka pula dicadangkan bermula pada jam 9.00 pg...kategori acara terdiri daripada acara untuk Ham, XYL dan juga Harmoniks..hadiah adalah dari sumbangan rakan2 Ham sendiri..sekiranya ada yg berminat untuk memberi sumbangan hadiah adalah amat dialu2kan..
Tiada caj atau yuran dikenakan..tujuan penganjuran aktiviti ini adalah untuk mengeratkan silaturahim antara pengendali2 radio amatur dan keluarga masing2...bersahabat diudara dan didaratan..Apapun...harapan acara ini akan mendapat sambutan dan bersama2 kita memeriahkannya..untuk maklumat lanjut anda boleh menghubungi penulis di talian 0194768518 @ mana2 rakan Ham Kerian V38 di simplex mahupun di transnasional...setakat ini dahulu..sebarang maklumat akan dikemaskini dari masa ke semasa..73 dari saya..wassalam.

Rabu, Disember 15, 2010

Contck...hehehe

Salam pada semua rakan2...lama sungguh xsinggah kat blog nie..busy ler...kepada rakan2 yg hendak mengetahui aktiviti2 rakan2 v38 nie..boleh gak g facebook

http://www.facebook.com/pages/The-Babylon-Crew/146826762033668
http://www.facebook.com/pages/KOMUNITI-RADIO-AMATOR-KERIAN/282893398536

Rabu, November 24, 2010

KEPUTUSAN RAE SIRI 3/2010

Tahniah kepada rakan2 yg telah berjaya dalam RAE yg lepas..kepada yg kurang bernasib baik..jgn putus asa untuk terus mencuba...kami di Babylon dan KerianV38 sedia membantu dan mengiringi hingga ke pintu dewan peperiksaan...haha...usaha tangga kejayaan..Tahniah!

Semak Keputusan RAE disini

Ahad, November 21, 2010

TAHNIAH 9W2PHT!


Faiz & Ida
Semoga Berbahagia dan Tahniah dari rakan2 Ham KerianV38


Rabu, Oktober 27, 2010

Perkhwinan 9W2RRE(Razak)








Kami dari komuniti v38 mengucapkan selamat pengantin baru kepada 9w2RRE semoga bahagia hingga ke akhir hayat..amin...

Rabu, September 01, 2010

MEMBAKAR LEMANG AMBANG RAYA

MEMBAKAR LEMANG AMBANG RAYA

Tarikh: 9 September - 10 September 2010
Masa: 8.00 malam - 4.00 pagi
Tempat: Portable Station 9W2OCY @ Bandar Babylon Smpg5
Parit Buntaq..

Jom ramai2 memeriahkan majlis...
Berminat nk masuk share lemang..bleh hubungi CSE atau OCY..